Sunday, April 10, 2016

Another my Inspiration Cdm Naa



Your MIND is more powerful than your body and can control what your maximum limits are. 

Allowing yourself to mentally FOCUS on a GOAL is the first step to push yourself to getmaximum productivity out of yourself. If you tell your mind that you must complete something, do not allow your body to stop you from completing it. Reject what your body tells you and only listen to your mind.
As i joined this business, i have listed all my goals and now i am working towards achieving it one by one..

1. Learn about Products, Marketing, Strategy
 
- Attending classes every Wednesday and Saturday (yes, i pushed and disciplined myself to attend every classes without ponteng, THIS IS A MUST!)
- CONSULT leader! from time to time, I will seek for help and guidance from my leader. 
The key of SUCCESS = ILMU + BERTINDAK + RUJUK (CONFIRM!)


2. Senior SALES MANAGER in 3 weeks time
SHARE with the people around  me and form a group/team of new business partners.
TEAMWORK is very important. This time around, i will teach them and share more to develop them into Sales Manager like me.
3. GET FREE TICKETS to HONG KONG in 1 month
 
- Work harder to qualify myself for the FREE tickets to Hong Kong. I have only 1 month, so time management is very important! PRIORITIZE your work and responsibilities will help.


4. Get FREE WATCH / achieving RM 100,000 SALES/month
- For a new comer like me, I have to push extra hard and work smart!
- To achieve RM100K sales for my 1st month is quite impossible..but with HARDWORK andRIGHT ATTITUDE, NOTHING IS IMPOSSIBLE!

So remember that your mind will control what you do and not your body. Do not let your emotions dictate what you can complete. Make sure that you set your goals and set your schedule to meet your goals. 
In just one month time, being in this line of business, i have gained so much and i have also develop my confidence. 
THE NEW ME will not giving up easily 
and will STRIVE till the end!

KISAH KEJAYAAN HANIS HAIZI

( petikan daripada blog hanis haizi )
www.hanishaizi.com

As you all know I used to be a housewife. Lepas graduate, I malas nak kerja. Coz at that time I was pregnant. Dah nak dekat 7 bulan time tu, so I tot maybe i just relax je kat rumah. plus memang confirm la x de org nak hire pregnant women kan. I really enjoy my first pregnancy. Boleh bangun tido sesuka atii akuu..


Then tup tup... hariz pun selamat dilahirkan. Becoming a mother is not easy. Tambah2 si hariz at that time x nak tido malam!! Oh noo... macam mana nak masuk kerja kalau macam ni? Plus i'm fully Breastfeed him.. so i tot maybe i could give myself a break for 6 months maybe?? hubby agreed.


Duk rumah, is the bestest thing ever! Yes! you boleh bangun sukati pukul berapa u nak, pakai baju tido pagi petang siang malam. No one bother. I enjoy staying at home walaupun gaji i at that time 3 angka sajork. uhukkk

dulu pekerjaan suri rumah ku ini dipandang hina
As time goes by, hariz dah masuk 7-8-9 bulan.. Hubby tanya bila u nak kerja? Now i dah memang takde mood langsung nak kerja. Kepala hotak aku dah mula berkarat. And term2 engineering pun sudah ku lupakan. Oh no. Macam mana nak masuk kerja ni??

And the next thing i know.. hariz is already 1 years old.. Me? Still stuck at home with no progress. Except jadi mak. The truth is I MEMANG MALAS NAK KERJA. I malas nak bangun awal2 pagi, redah jam. I don't like to work for people. I malas nak buat benda yang sama tiap2 hari.It is just not me.

In fact I lagi suka belajar dari kerja. I told my hubby i nak sambung my master. Dia ok jer. Seach punya search i nak belajar kat Finland. Nape finland, sebab FREE!! yes all scandinavian countries semuanya free for education. ngeheee


And one day, i tengah scroll2 my FB.. or Friendster kot. I tengok my friends.. Uniten or TIKL semuanya ada PROGRESS. some of them engineers.. lecturers.. or sambung masters kat overseasade yg tengah buat phD pun! Bukan perasaan hasad dengki ok. PHD. At the age of what 25?!! Akuu???????? dimanakah aku berada? Oh noooo!!!!!! goshhh i felt soo down n down down berhari2.. aku nanges. Meratapi nasib. Salah siapa? No one!! I have no income (ade la takat nuffnang punya haha), no house, no car, no job NADA!!!

And then i pray so hard every day mintak Allah bukakkan pintu rezeki. I want my life back. I nak jadi somebody yang boleh dibanggakan. Tak kesah la dalam apa2.. bidang..

Then one fine day... a friend of mine sms me... Babe ko nak tak buat side income RM3000 sebulan??? Dalam hati : wwoooo RM3000 is what i need! Since aku malas kerja. RM3000 pun jadik lah. I terus sign up and no turning back.

Fast forward TWO years plus... later........... dari RM3000 (my first pay)



First bonus jadi CDM!



combine hubby and wifey income..:)


Dengan car fund for the WHOLE LLIFE, Wawasan bonus (bila ade 6 leg bergerak), Traveling foc tak yah cakap lah.. and many more!


My first Beemer 3 Series


My latest Beemer F10




Here I am Today. 

with my group now expanding syukur sangat2...business partners ALL OVER MALAYSIA, infact berada di Aussie, Brunei, Singapore and UK!


HONG KONG 2 BUS FULL with BUSINESS PARTNERS!

Alhamdullilah! I'm so blessed with my life. I think ada hikmah kenapa i tak kerja dulu... otherwise I takkan jumpa this wonderful bizz! My life has change 360 degree! Not only I changed, but those yang bersama-sama hanis dari awal sehingga kini pun sama2 turut berubah! Syukur!!

With the right determination and guidance you will be succeed!!! Yeahh I believe that!! 

A man can be as great as he wants to be. If you believe in yourself and have the courage, the determination, the dedication, the competitive drive and if you are willing to sacrifice the little things in life and pay the price for the things that are worthwhile, it can be done.InsyaAllah!




CDM NAA KAMARUDDIN



Your MIND is more powerful than your body and can control what your maximum limits are. 

Allowing yourself to mentally FOCUS on a GOAL is the first step to push yourself to getmaximum productivity out of yourself. If you tell your mind that you must complete something, do not allow your body to stop you from completing it. Reject what your body tells you and only listen to your mind.
As i joined this business, i have listed all my goals and now i am working towards achieving it one by one..

1. Learn about Products, Marketing, Strategy
- Attending classes every Wednesday and Saturday (yes, i pushed and disciplined myself to attend every classes without ponteng, THIS IS A MUST!)
- CONSULT leader! from time to time, I will seek for help and guidance from my leader. 
The key of SUCCESS = ILMU + BERTINDAK + RUJUK (CONFIRM!)


2. Senior SALES MANAGER in 3 weeks time
SHARE with the people around  me and form a group/team of new business partners.
TEAMWORK is very important. This time around, i will teach them and share more to develop them into Sales Manager like me.
3. GET FREE TICKETS to HONG KONG in 1 month
 
- Work harder to qualify myself for the FREE tickets to Hong Kong. I have only 1 month, so time management is very important! PRIORITIZE your work and responsibilities will help.


4. Get FREE WATCH / achieving RM 100,000 SALES/month
- For a new comer like me, I have to push extra hard and work smart!
- To achieve RM100K sales for my 1st month is quite impossible..but with HARDWORK andRIGHT ATTITUDE, NOTHING IS IMPOSSIBLE!

So remember that your mind will control what you do and not your body. Do not let your emotions dictate what you can complete. Make sure that you set your goals and set your schedule to meet your goals. 
In just one month time, being in this line of business, i have gained so much and i have also develop my confidence. 
THE NEW ME will not giving up easily 
and will STRIVE till the end!




I never thought that I could be a sales person..

(daripada takde asas, takde skill, tak confident, tak reti cakap dan tak minat!)
.
.
.
Yet now, 
I am a successful businesswoman
and I'm doing it full-time!




I never thought that I could travel around the world..

(maybe yang mampu, paling2 jauh pon asian countries yang keliling malaysia ni jer)
.
.
.
Now, I have qualified for 3 FOC trips back to back and the 4th one is coming soon!

1st FOC holiday to HongKong
2nd FOC holiday to Holland & Belgium
3rd FOC holiday to Vietnam (altogether , 14 people from my team)
4th FOC holiday to Guangzhou (I'm aiming to bring 1 bus of business partners)


I never thought that I could lead a team..

(because i used to work alone, not a people person, tak reti bergaul)
.
.
.
Now, I have more than 50 business partners in my Beautiful Circles team, all around malaysia~ 




I never thought that I could be a good speaker and deliver a good speech in front of 
so many people..

(i'm always afraid to step up and speak publicly, suka duduk belakang2 jer and dengar)
.
.
.
Now, I have been given a chance to be a testimonial speaker at the 
last Diamond seminar,


and also an MC for our Exclusive Business Meeting. 




I never thought that I could achieve a 5 figures monthly income.. 
.
.
.
 Now, after 11 months, I have earned almost RM30K !






I never thought that I could drive and own 
my dream car.. 
.
.
.
 Now, my 1st BMW is waiting for me!




YES!
I NEVER THOUGHT that i could achieved all of these 
and it is definitely A LIFE CHANGING EXPERIENCE for me and my family
;)


THANK YOU ALLAH

Thanks to hubby and family members.
Special thanks to my golden fingers and idols,
 Hanis Haizi Razali Zain.

 Last but not least, thank you so much to all beloved Beautiful Circles business partners!



has changed my life,
definitely it can change yours too!

Tuesday, April 5, 2016

CINTA ONLINE BISNES

Assalamualaikum....

Dah lama nak tulis ni sebenarnye. Tapi biasalah macam2 halangan...ada je benda nak buat bila ada idea nk menulis.

Ini kali lah....😂

Teringat mula2 terjebak dalam bisnes online ni...hanya sebab nak perbaiki ekonomi dan kesihatan diri je mula2. Tatau pula boleh sampai sejauh ini perjalanannya...

Alkisah....selepas bersalin anak kedua....ntah apa jadi,tiba2 badan tak boleh lurus bila nk berdiri....stuck kat tulang belakang tu ....aduhhh....sakitnya hanya tuhan yg tau. Kiranya kalau nk berdiri badan kene bongkok lah. Azab tanggung semua ni sampai 6bulan. Bila duduk pastu nk berdiri, kena dipapah dulu...memang seksalah.

Dah tak boleh buat apa....pegi klinik...refer hospital pula...pegi pakar....disuruh buat pembedahan...wowwww....memang seriau...terus meluncur laju air mata ku....oh tuhan, adakah ini jalan hidup ku yg sudah tertulisss...sobb..sobb...😒😒

Sedih dan takut semua ada. Kita baru bersalin 6bulan....tgh susukan anak yg umur 6bulan....klu buat pembedahan mestilah kena duk hospital berbulan kan....allahhh macam mana anak2 ku ya allah.

Satu hal lagi.....soal kos pembedahan....takyah malu terus terang ckp....saya takda duit....saya tak mampu bayar semua kos hampir rm38k...dimana kami suami isteri cari duit...pinjam? Minta derma? Minta zakat? Minta dato/menteri?

Ya allah bukan mudah...sapalah yg nak tolong kan....takkan ada org yg nak tolong org susah....jarang2 sangat dpt jumpa org yg ikhlas menolong....klu tolong ada makna,ramai. Ernmmn....

Dan kamipun bukannya jenis suka meminjam bagai....belum pernah lagi meminjam duit dr sapa2 keluarga ke kawan ke....tidak sama sekali. Susah biar sendiri saja yg tau.

Saya buntu disitu....nangis siang malam....ya allah apa nk buat.
Akhirnya saya fikir,takpe takyah buat pembedahan..biarlah baik sdri. Tapi dilubuk hati masih mengharap dapat sihat balik.

Tapi semakin hari semakin sakit,saya dh mcm nenek umur 90tahun kalau berdiri....sebab kene bongkok! Ya saya dah bongkok diusia baru 30an. Dannnn....saya tak boleh terima yang saya bongkok dan menangung sakit.

Suatu hari, agaknya allah nak tunjuk jalan. Saya google internet nk cari duit tambahan tuk kos pembedahan ni...jika masih ada harapan dan boleh kumpul duit. Dan cari tips atau cara tradisional nak baiki tulang belakang,senaman ke ...apa2 jelah yg penting saya sihat balik demi anak2 saya.

Akhirnya saya terjumpa satu cara selesaikan masalah bongkok iaitu memakai bengkung atau korset kesihatan.
Korset PREMIUM BEAUTIFUL! nama diberi.

Saya google setiap hari betul ke ni...hampir beratus testimoni saya cari...kebenaran jika memakai korset ni akan sembuh.

Yesss....akhirnya saya ambik keputusan nak beli korset ni. Terus saya hubungi tuan punya blog iaitu HANIS HAIZI.
Siapalah hanis ni,saya pun tak kenal....tapi takpalah,demi kesihatan saya,saya sanggup buat apa je.
Saya call hanis, ajak jumpa nak beli barang tu. Alhamdulillah akhirnya saya dapat juga miliki korset kesihatan yg saya idamkan tu.

Terus pakai...dan dipendekkan cerita....saya pakai seminggu saja....setiap hari 8jam...syukur alhamdulillah....saya dah boleh jalan tegak wlupun tanpa pakai korset. Badan dah tak sakit, saya happy sangat2 dpt urus anak2 dan susukan baby saya tanpa keluarkan air mata lagi mcm sebelum ni.
Syukur ya allah....allah mendengar doa saya. Agar mudahkan urusan saya sekeluarga.
Akhirnya bongkok dan sakit dah hilang total!!! Yeyyyy...

Benefit yg saya dapat lagi bila pakai korset tu ialah....air susu semakin melimpah ruah....puas anak saya menyusu.
Berat badan berkurang...ehh betul ke ni.
Ya allah.....bestnyaaa lah korset ni. Serasi sangat dgn saya....alhamdulillah sekali lagi.

Dalam masa yg sama, saya mencari peluang cari rezeki. Puan Hanis cadangkan saya turut menjual korset tu,selain mudah dijual, bermanfaat pada org lain ,dan untungnya pun bagus....sebab kesannya saya dh rasa memang tip top!! Dah pakai sendiri lagi senang nak jual kan....boleh cerita pengalaman memakai korset kesihatan tu.

Saya cakap saya cuba buat demi rezeki anak2 saya. Suami alhamdulilah izinkan saja...walaupun pada mulanya membangkang...buat apa nk jual tu,abg blh bg makan lagi.

Bukan pasal abg tak boleh bg nafkah tuk kami anak1 beranak, tapi saya memang niat nak cari pendapatan uk tambah2 apa yg kurang. Saya happy bila ada income sendiri....dan lebih happy sebab boleh gunakan duit tu tuk keluarga.

Bermulalah dunia bisnes saya. Bisnes yg unik bg saya....sebab saya hanya menjual korset didalam talian saja....maksudnya dari online saja. Alhamdulillah....ada rezeki disitu. Sebulan saja saya boleh jual sebanyak 25set korset Premium Beautiful...alhamdulillah.
Dapat untung runcit dan bonus bulanan 4 ANGKA !!!...ya allahhh syukur atas pinjaman rezeki mu ini ya allah.

Saya hanya suri rumah saja.....tapi ada income sebegitu...jual pula dr online saja...ramai yg saya tak kenalpun. Daripada online takda hasil, baik lagi kita buat rezeki dr online ni.....akhirnya hasil yg saya dapat boleh bayar balik bil online yg saya guna.

Mudah sangat niaga online ni sebenarnya, sambil jaga anak,sambil masak dirumah saya boleh menjual. Saya akan jumpa pelanggan bila nak hantar korset atau nak bagi cuba set korset tu sebelum dia beli. Allahhhh...senanggg sangat bisnes macam ni.

Inilah peluang yang saya cari selama ni. Saya yakin apa yg saya buat...saya hanya perlu online 2jam saja sehari nak urus biznes ni. Best je dapat income bila hati kita nak buat!!!

Dari tak pandai online, buat blog tak reti, saya takda kawan pun,sebab saya pendiam,susah nk mulakan sembang klu org tak mula dulu..akan diam seribu bahasa lah nampaknye. Tapi adanya online ni semuanya berubah menjadi mudah. Ilmu banyak dapat bila niaga premium beautiful ni. Ilmu dapat,duit dapat,kawanpun dapat,kesihatan lagiiii lah dapat.

Saya dan jatuh CINTA dengan bisnes online ni.

Yang ada niat nak tambah kewangan keluarga tu..teruskan je niat....jangan ragu2....jangan takut2....allah ada yg jaga kita. Ok

Boleh hubungi saya kalau ada nak sembang2 nk tau cara mudah saya buat bisnes online ni.

Reen khalid whatsapp 0192677058.

Saturday, March 5, 2016

Keperluan hidup ini...

5K ialah : -

Kesihatan
Kebahagiaan
Kejayaan
Kekayaan
Keberkatan

Bio Velocity Sleep Mate.

  
 
APA TU BIO VELOCITY SLEEP MATE a.k.a BVSM?   
Jika tidur dengan menggunakan Bio Velocity Sleep Mate ialah boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan kita secara mudah dengan kuasa penyembuhan Bio Velocity Sleep Mate.
Satu produk yang sangat power, dah banyak bantu orang sihat semakin sihat, bantu orang kurang sihat menjadi sihat menjadi asbab namun dengan izin Allah SWT semata.
 
KEISTIMEWAAN BIO VELOCITY SLEEP MATE
1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti  
Berminat...hubungi saya 0192677058...saya akan terankan lebih jelas.    



Assalamualaikum... come back!

Duhh...setelah sekian lama blog tak update...bersawang sudah. Ni baru ada masa nak update balik. Harap berterusanlah semangat ni..amin. 

semoga anda sentiasa dilindungi Allah swt dan diberi kebahagiaan sepanjang hidup.